Waarom zou je kiezen voor palmolievrije producten, het is toch natuurlijk?

03eadb55 30ea 44a7 960d 03e1594e1213
En dat is zeker waar, want palmolie in je verzorgingsproducten is wellicht niet direct ongezond. Alleen een aantal bijkomende effecten zijn niet zo prettig, namelijk:
 
1. ER WORDT OERWOUD GEKAPT VOOR PLANTAGES
Deze oliepalm groeit nou eenmaal het beste in tropisch gebied en hierdoor wordt er bijvoorbeeld in Zuidoost Azië, Latijns Amerika en Afrika grote hoeveelheden oerwoud gekapt. Dit moet namelijk plaats maken voor de olieplantages.
 
2. SLECHT VOOR MENS EN DIER
Ten eerste worden de mensen die in deze bossen leven, samen met de dieren weggejaagd. De komst van grote palmolieplantages is dus helemaal niet zo fijn voor de mensen en dieren die in het regenwoud leven. Daarbij komt dat de arbeidskrachten die op deze plantages werken vaak zwaar onderbetaald worden en onder slechte omstandigheden moeten werken.
 
3. HET ZIT TEGENWOORDIG IN ZOVEEL PRODUCTEN
Dit is een beetje een open deur, alleen palmolie is goedkoop in productie en wordt verbouwd tegen lagen loonkosten. Daarom wordt het tegenwoordig ook extra veel gebruikt. Dit betekent extraveel plantages, extra veel bossen die gekapt worden en extra veel slechte omstandigheden voor mensen en dieren. 
 
Palmolie vermijden lijkt overigens makkelijker dan je denkt, want wist dat er zo'n 200 ingrediënten zijn die mogelijk afgeleid kunnen zijn van palmolie? Een lijst hiervan kun je vinden op palmolie.info mocht je hier meer over willen weten.
 

Gelukkig zijn er ook steeds duurzamere palmolieproducties te vinden. Dus wil je de schade beperken, kijk dan eens of het product een Greenpalm of RSPO keurmerk heeft. Wil je helemaal geen palmolie, kijk dan eens naar de producten van Neri Fresh. 

79d929f3 4f29 4ab3 8abe 88e34c2515e1

Hoe verzorg jij je handen optimaal in deze tijd?

Hebben jouw handen het ook zwaar door al dat desinfecteren en handen wassen? Geef ze een beetje extra liefde met deze tips 
 
1- NERI FRESH ZEEP

Zeep

Handen wassen met een natuurlijke zeep zonder chemische toevoegingen 
 
2- SCRUBBEN MET NERI FRESH 

Scrub

Net als je gezicht en je lichaam heb je op je handen ook dode huidcellen. Door deze laag te verwijderen kan je handverzorgingsproduct beter zijn werk doen.
 
3-GEBRUIK NERI FRESH NATUURLIJKE & VOEDENDE BODYBUTTER 

Butter

Kies voor Neri Fresh Bodybutter die natuurlijke  ingrediënten bevat en zonder chemische toevoegingen is.
Onze producten irriteert niet en verzorgd wel optimaal. 
 
Onze Bodybutter bevat bijvoorbeeld the planet Sheaboter. Deze boter wordt vervaardig uit de pitten van de vruchten van de Sheaboom (ook wel Karitéboom). Je vindt deze boom alleen in Afrika, in de Savanne wel te verstaan. Sheaboter zorgt voor hydratatie van je huid. Hierdoor verdampt het vocht minder snel uit je huid. Dit geeft je huid de kans om zichzelf te herstellen en hierdoor zijn verzorgingsproducten met Sheaboter zeer geschikt voor de geïrriteerde, gevoelige of droge huid. 

Nerina Skin Clinic

 

Nerina Skin Clinic

Nijverheidsstraat 1L

2995 AP, Heerjansdam

 

KVK: 62275585

 

Tel: 06 26 25 48 15

Email: info@nerinaskinclinic.nl

 Image

Uw declaraties kunnen vergoed worden door uw zorgverzekeraar

Waar vindt u ons?

Openingstijden

Maandag:   09.00 - 16.00
Dinsdag: 09.00 - 16.00
Woensdag: 09.00 - 13.00
Donderdag: 09.00 - 16.00
Vrijdag: 09.00 - 16.00
Zaterdag: op afspraak
Zondag: gesloten 

Vind ons op Social Media

Facebook  Instagram 

 

Aangesloten bij De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten Het Kwaliteitsregister Paramedici