Striae

Striae is een typische vrouwenkwaal.
Meestal zijn de striemen zichtbaar op de buik, borsten, heupen of bovenbenen.
Striae kunnen ontstaan wanneer de huid in een korte periode te snel moet groeien. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap, tijdens de puberteit (groeispurt) of bij een snelle gewichtstoename.

Hoe ontstaan striae?
Wanneer de huid te snel moet groeien, komt er rek op de huid te staan en wordt het onderhuids bindweefsel (de onderste huidlaag) uit elkaar getrokken.
Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in het onderhuids bindweefsel. In eerste instantie is de kleur van de striemen vaak paars of rood.
Na een aantal jaren verdwijnt de kleur en blijven er witte striemen over. Deze witte striemen kunnen soms op littekens lijken.

Striae lastig te behandelen
Striae zijn ongevaarlijk, maar veel vrouwen worden onzeker van de zichtbare striemen. Omdat een striem een defect in het onderhuids bindweefsel is, blijft het een lastig probleem om te behandelen. Het smeren van crème heeft dus ook geen effect op de striae, omdat dit simpelweg te oppervlakkig werkt. Er is nog geen behandeling of therapie op de markt die uw striae volledig kan laten verdwijnen. Wel kunnen we door middel van een combinatie van Medische peeling en microneedling tot de diepere huidlagen doordringen, waardoor we de striae kunnen verminderen.

Specialist in behandeling van striae
Nerina SkinClinic is gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen zoals striae. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw striae aan te pakken? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.
De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen.
Daarom adviseren wij u graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Maak direct een afspraak
Wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.
Tarief: €120,- per behandeling
Image

Nerina Skin Clinic

 

Nerina Skin Clinic

Nijverheidsstraat 1L

2995 AP, Heerjansdam

 

KVK: 62275585

 

Tel: 06 26 25 48 15

Email: info@nerinaskinclinic.nl

 Image

Uw declaraties kunnen vergoed worden door uw zorgverzekeraar

Waar vindt u ons?

Openingstijden

Maandag:   09.00 - 16.00
Dinsdag: 09.00 - 16.00
Woensdag: 09.00 - 16.00
Donderdag: 09.00 - 16.00
Vrijdag: 09.00 - 16.00
Zaterdag: op afspraak
Zondag: op afspraak
 

Vind ons op Social Media

Facebook  Instagram 

 

Aangesloten bij De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten Het Kwaliteitsregister Paramedici